Lapte de pasãre

lapte de pasare

Dupa cum vedeti.. mi’a iesit ceva bun bun bun.. insa pacat (bine pt mine) ca nu puteti gusta ..sa vedeti ce buna mi’a iesit 😀 (nu’i bai.. ma fac eu mare si pt voi :)). In cazul in care vreti sa va faceti singuri… mai jos va postez si reteta invatata de la bunicamea, unde garantat va iese 😛 (nu bag mana’n foc pt cei care habar n’au cu ce se mananca gatitul ..dar ar fi “80-30%” sa le iasa ceva 😛

Asa dar si prin urmare.. reteta este urmatoarea:

  • 1L lapte
  • 5 oua
  • 2 pliculete de zahar vanilat (daca nu aveti.. puneti o bucatica de baton de vanilie (cine are), daca nu.. niste esenta..dar putina putina… )
  • 200g zahar (100g se pune in lapte, iar restul in albusuri)
  • 1 lingura si jumatate de faina

Ce trebuie sa facem?

Simplu, se pune laptele la fiert la foc mediu impreuna cu cele 100g de zahar si pliculetele de zahar vanilat, dupa care se lasa pana fierbe. Intre timp, se separ galbenusurile de catre albusuri, iar cele din urma se bat cu mixerul pana cand compozitia devine foarte foarte tare, dupa care se adauga zaharul ramas (100g) si se amesteca bine. In momentul in care laptele fierbe, se da focul la minim, si cu o lingura de fier se fac mici bulgarei de albus si se pun in lapte (grija mare ca se umfla si ii stricati in momentul in care trebuie sa-i intoarceti). Dupa 2 minute circa.. intoarceti bulgarii de albus, iar dupa alte 2 minute.. ii scoateti intr-un platou cu margini inalte sau un vas asemanator cu cele din poze. Dupa ce a-ti terminat de facut toti bulgarii de albus, luati laptele de pe foc.. si lasati-l sa se raceasca 10 minute, intre timp peste galbenusuri adaugati 1 lingura si jumatate de faina si amestecati bine bine de tot..sa nu se faca cocoloase. Cand laptele s-a racit putin, turnati putin lapte peste galbenus si continuati sa amestecati bine, dupa care laptele il puneti la foc mic si adaugati galbenusul amestecand in continuare..pana cand se ingroasa continutul (aici depinde de gusturi… eu l’am oprit cand ajunsese sa semene cu o budinca..cand devenise lucios…) si se pune peste bulgarii de albus din castron/platou. Se serveste rece..dar pt cei care nu pot astepta (like my sister and I ) se poate manca imediat :))

Peste se poate razui putina ciocolata..sau niste Nesquik (iepurasul ala cu urechi mari)… pentru desing mai mult:P

Pofta buna.. si astept commenturi sa vad cum v’a iesit 😀

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: