Ziua Memoriei – 27 Ianuarie

In 1940, din garile Europei, au plecat milioane de persoane catre o vacanta ce avea sa dureze 5 ani, iar din pacate pentru 5-6 milioane a fost una fara intors.

Nu stiu daca in Romania exista aceasta zi, zi in care evreii din lagarele naziste au fost eliberati de catre armata Rosie, insa in Italia este zi nationala… si la ora 12:00 ar trebui sa tinem 1 minut de reculegere (ceea ce se intampla doar in scoli).

Chiar daca nu sunt eu prea sensibil la chestiile astea, totusi acele milioane de persoane care au murit nevinovate.. merita macar 1 data pe an.. putina atentie.. chiar si 1 minut..daca mai mult nu se poate. Sincer, pe mine m’au impresionat foarte mult filmele care le-am vazut referitoare la viata evreilor din acele lagare.. felul in care erau tratati si cum erau omorati.

Daca stati bine sa va ganditi, acele persoane nu au gresit cu nimic.. si totusi au murit nevinovate.. din cauza unui personaj foarte popular chiar si in ziua de astazi, Mr Adolf Hitler, care este mereu readus la viata prin numaratele filme ce au ca subiect al 2-lea razboi mondial. E adevarat si faptul ca trebuie sa vorbim cu toata lumea si sa-i facem pe toti sa inteleaga ca ceea ce a facut acest Hitler, este gresit per total.. si nu mai are voie sa se intample inca odata ceea ce s-a intamplat acum 70 de ani.

Sper ca macar cativa dintre voi sa va gandit la acele persoane care au murit.. in perioada celui de-al 2-lea razboi mondial.

PS: Daca a-ti citit postul cap-coada deja v-ati gandit la acele persoane si va multumesc pentru cele 2 minute acordate acestui post.

Aveti mai multe informatii legate de acest holocaust, in cazul in care sunteti interesati – > AICI.

Dumnezeu sa ierte toate acele suflete!

Advertisements

Tags: , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: